Jak rozpoznać dobre pieczywo?

Jeśli potrzebujesz pieczywa Kraków, skieruj się na tę stronę.

Pieczywo to w naszej kulturze podstawa diety człowieka. Produkowane jest z soli, mąki, wody, mleka, środków spulchniających (najczęściej zaczynu chlebowego lub drożdży) i wszelakich dodatków wzbogacających smak wypieków, jak przykładowo: słonecznik, sezam lub mak.

Dlaczego należy jeść regularnie pieczywo?

Pieczywo jest pożywieniem bardzo bogatym w wiele różnorodnych składników energetycznych i odżywczych, niezbędnych do poprawnego działania organizmu człowieka. W jego skład wchodzą przede wszystkim węglowodany, aminokwasy i białka. Należy wspomnieć jednocześnie o błonniku oraz wielu witaminach, których najwięcej zawiera pełnoziarnisty, ciemny chleb.

Pieczywo w Krakowie

Pieczywo najlepiej nabywać w piekarniach tradycyjnych. Ma się wtedy pewność, że spożywane wypieki długo zachowają świeżość.
Ze znakomitych wyrobów i niezwykłej troski o klienta słyną przede wszystkim piekarnie krakowskie, sławiące się ogromnym zaufaniem kupujących. Oferowany w nich chleb wyrabiany jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co jest gwarancją wyśmienitego smaku i wysokiej jakości użytych składników.

Nasza siedziba:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]